Belföld

Bosszúból adományozott több mint 2,3 millió forintot egy férfi a koraszülötteket támogató alapítványnak

A Plüss Kommandó csapata eléggé megörült múlt héten, amikor valakitől több mint 2,3 millió forintos támogatást kaptak, csakhogy később kiderült: az adományt egy bosszúálló férjtől kapták, aki a felesége tudta nélkül utalta el a család összes pénzét az alapítványnak, írja a Blikk.

Az alapítvány hónapok óta próbál beszerezni egy Giraffe Shuttle nevezetű életmentő gépet a gyulai koraszülött osztálynak, ehhez még 4,6 millió forint hiányzik nekik.

Április 20-án kapták meg a banki sms-t a 2,3 milliós utalásról, két nap múlva azonban kiderült, hogy nem önzetlenségből érkezett az adomány.

Nyika Ildikó, az alapítány kuratóriumi elnöke a lapnak elmondta: visszautalta az összeget a tulajdonosnak, illetve megjegyezte, hogy a pénz megkapását követően azonnal elkezdték keresni a segítőt, hogy megköszönjék neki az adományt.

A férfi nem kívánt nyilatkozni, felesége viszont bocsánatot kért a Plüss Kommandótól. Mint mondta, három közös gyermekükkel nemrég külön költözött, de vállalkozásukat együtt vezetik, így jutott hozzá a pénzéhez a férje.

A család úgy döntött, a kétmillió feletti összeget kárpótlásul ténylegesen az alapítványnak adományozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik