Belföld

Szexre akarta kényszeríteni két beosztottját egy katonatiszt

Szexre akarta kényszeríteni két női beosztottját egy katonatiszt. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kétrendbeli, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsította meg a férfit.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi nem tett vallomást, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A gyanúsítás szerint a férfi 2019 januárjától többször is arra próbálta rávenni a beosztottját, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele, amit a nő minden alkalommal elhárított.Az elutasítást követően a gyanúsított kritizálni kezdte a nő munkáját, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg nem enged neki. Miután a nő ennek ellenére sem volt hajlandó a gyanúsítottal szexuális kapcsolatot létesíteni, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A volt katona egy idén májusi gyakorlat során egy másik alárendeltjével is közölte, hogy szexuális cselekményt akar vele végezni. Miután a nő ezt visszautasította, a gyanúsított – a szexuális kapcsolat létesítése érdekében – kritikával illette a munkáját és azzal fenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől. 

A nyomozó ügyészség letartóztatást indítványozott a férfival szemben, amit a bíróság el is rendelt. A katona szolgálati jogviszonya időközben megszűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik