Belföld

Magyar Hang: harmincnál többen mondtak fel a Semmelweis Egyetemen

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A múlt hét végéig legalább harminc ápoló és több orvos mondott fel a Semmelweis Egyetemen, írja a Magyar Hang. A lap úgy tudja, a felmondások mögött többek között a rossz munkaszervezés, a túlterheltség, az orvosok és ápolók közötti bérfeszültség áll.

A Semmelweis Egyetem a felmondásokkal kapcsolatban a Magyar Hanggal azt közölte, nem igaz, hogy tömegesen hagyják el az intézményt az ápolók, érdemben ugyanakkor nem cáfolták a felmondásokkal kapcsolatos értesüléseiket. Válaszukban továbbá jelezték, „az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája és 5800 egészségügyi dolgozója van. Az elmúlt hat hónap adatai azt mutatják, hogy összességében a szakdolgozói átlaglétszám 7  százalékkal több, mint tavaly május és október között.”

Kapcsolódó
„A magyar egészségügy most rosszabb, mint amilyen a járvány előtt volt”
Tömeges felmondásra nem, de jelentős orvos- és ápolóhiányra kell készülni a negyedik hullámban – mondta a 24.hu-nak Álmos Péter. A MOK alelnöke szerint nem a hálapénz kivezetése, hanem az erőforráshiány miatt van kevesebb műtét. Interjú.

Gulyás Gergely egyébként a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány felmondási tilalmat vezet be a rendvédelemnél és az egészségügyben. A döntéssel kapcsolatban Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában azt mondta: a döntéstől „senki sem boldog”, de olyan helyzet van, akkor be kell látni, hogy bizonyos szakmákból ilyenkor nem lehet távozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik