Belföld

A Kossuth Rádió elismerte, hazudott Dobrev Kláráról – A DK ezt várja Kálomistáéktól is

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A vezérigazgatója szerint pártoktól független, objektív MTVA valótlanságot állított, amikor tényként kezelte az Elkxrtuk című politikai krimi narratíváját. A DK alelnöke szerint az alkotóknak is be kell ismerniük, hazudtak.

Meglepően gyorsan, néhány nap alatt beláthatta az MTVA, nem igazán lesz védhető, hogy tényként kezelték a Kossuth Rádióban az Elkxrtuk című politikai krimi narratíváját. November 10-én a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban (ahol a hallgatóké a főszerep), beolvasták „a Dobrev Klára által kért” helyreigazítást. Idézzük.

2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában.

Kapcsolódó
Az állami rádióban bemondták, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”
A műsorvezető szerint ezt „ma már tudjuk”. Eredetileg arra kereste a választ, miért voltak olyan kevesen az ellenzék nagygyűlésén.

A Demokratikus Koalíció korábban már jelezte, beperli az MTVA-t, amiért „csont nélkül” átvették az Elkxrtuk összeesküvés-elméletet. Az ellenzéki párt szerint az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, de az mindenen túlmegy, hogy

a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett.

Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége is állást foglalt, tudatta, a közmédia súlyosan megsértette a médiatörvényt, amikor tényként közölte egy fikciós film – alkotói fantázia által kreált – hamis vádját egy valós személlyel szemben.

Kapcsolódó

Az MTVA vezérigazgatója korábban éppen azt nehezményezte, hogy a szerinte objektív közmédiát sokan vádolják elfogultsággal. Papp Dániel úgy vélte, nem ők lettek a kormány propagandistái, hanem a hírműfaj lett pártos.

Kapcsolódó
Vezérigazgatója szerint nem az állami média pártos, hanem a hírműfaj
Papp Dániel elégedett, mert azt MTVA felnőtt a XXI. századhoz. A pénzüket sem tartja eltúlzottnak.

Frissítés!

Cikkünkre, a Demokratikus Koalíció úgy reagált, hogy már a közpénzből propagandafeladatokat ellátó állami média is kénytelen volt beismerni: élő adásban hazudtak Dobrev Kláráról. Az ellenzéki  párt alelnöke, Vadai Ágnes közleménye szerint a Fidesz hazug propagandagépezete lebukott, majd álszent módon bocsánatot kér.

De ne tévesszen meg senkit, Orbán háztáji propagandistái csak a pertől rettegve léptek kettőt hátrébb. A megfutamodásuk nem változtat azon a tényen, hogy az elmúlt hónapokban közpénzmilliárdokat vertek el hazug lejáratásra, és állami pénzből finanszírozták pártfilmjüket, az Elk*rtukat is, amelyről most ők maguk ismerték be, hogy egy hazug propagandafilm.

A Demokratikus Koalíció alelnöke a helyreigazítás után egyértelműnek tartja, hogy a propagandafilmnek is vállalnia kell a hazugságok következményeit.

A DK azt követeli, hogy Kálomista Gáborék első körben fizessék vissza az állami támogatást, hisz a laposföldhívők, a globális felmelegedést vagy a holdraszállást tagadók sem kapnak pénzt az adófizetőktől beteges összeesküvés-elméleteik propagálására.

Vadai Ágnes szerint a vetítések előtt ezentúl írásban és hangban is fel kellene tüntetni, hogy a filmnek nincs köze a valósághoz, csak  hazug politikai célokat szolgál. A DK alelnöke szerint az alkotóknak is be kell ismerniük, hogy hazudtak és

azonnal fejezzék be a védtelen gyerekek buszoztatását a film vetítéseire! Ez az erkölcsi kötelességük, még akkor is, ha ennek a szónak a jelentését nyilván már távolról sem ismerik Orbán leghűségesebb pártkatonái.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik