Belföld

A Budapest Pride felszólította Jakab Pétert, hogy hagyjon fel a buziviccekkel

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Elfogadhatatlannak tartják, hogy valaki szexuális erőszakkal viccelődjön.

Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a buzivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket

– kezdi közleményét a Budapest Pride a Facebookon, amit azt követően tettek közzé, hogy a Jobbik elnöke hétfőn a parlamentben azt mondta Orbán Viktornak, fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.

A szervezet szerint Jakab nem csupán buzizott a parlamentben, annál még tovább ment: szexuális erőszakkal vicelődött. Ezzel szemben szerintük Jakab Péternek nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve a visszaszorításán dolgoznia.

Itt teszik hozzá, hogy a közös ellenzéki értéknyilatkozat elítéli a gyűlöletpropagandát, valamint a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz. Emellett a közlemény szerint a Jobbik is úgy definiálja magát, mint olyan párt, ami senkit nem hagy hátra és fontosnak tartja az egyén szabadságát.

Ennek tükrében a Budapest Pride felszólította Jakab Pétert, hogy tartsa be az általa is elfogadott közös ellenzéki értéknyilatkozatot és a pártja elvi nyilatkozatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik