Belföld

Féltékenység miatt rendezett vérfürdőt a dunakeszi családirtó

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI
Kiterjesztett öngyilkosságot követhetett el.

Több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoznak a Dunakeszin történt hármas gyilkosság ügyében. Vasárnap este egy 54 éves férfi engedéllyel tartott vadászpuskájával először volt anyósával, majd volt feleségével, végül saját kisfiával végzett.

Az állami tévé híradója szerint a környéken élők a lövések után azonnal riasztották a rendőröket, akik az utcát lezárták. A levegőben drón körözött, a helyszínt nagy teljesítményű reflektorral világították meg. Hangosbemondón próbálták kihívni a férfit. Nem válaszolt, ezért riasztották a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveletei egységeit. A kommandósok – úgy tudni – hanggránátot is bevetettek, írja a Hirado.hu. Később kiderült, az 54 éves férfi még a rendőrök megérkezése előtt végzett magával is.

A Blikk szerint féltékenység állt a családirtás hátterében. A férfi azt követően kezdett vérengzésbe, hogy volt párja felelősségre vonta, mert későn vitte haza a láthatásról kisfiukat. A megölt asszony új párja szerint a férfi pokollá tette volt felesége életét, nem tudta feldolgozni, hogy új kapcsolata jól alakult. A megölt asszony új párja a Borsnak azt mondta: 12 éve ismerték egymást, de csak három hónapja alkottak egy párt, és csak egy hete találkoztak gyermekeik, azt tervezték, közösen alapítanak családot. A Blikk úgy tudja, az elkövetőnek három felnőtt gyermeke is van, ő gondoskodott özvegy anyjáról, és anyagi gondjai is lehettek.

A Magyar Nemzet szerint a dunakeszi családirtó kiterjesztett öngyilkosságot követett el. A ritka, de brutális bűncselekményt az követi el, aki másokat – tudtuk, beleegyezésük nélkül – „bevon” az öngyilkosságba. Az InfoRádiónak az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezető helyettese azt mondta, aki végez a hozzá legközelebb állókkal, az általában ezt eltervezi, nem hirtelen felindulásból követi el. A vizsgálatok szerint a tettesek jellemzően idősebbek, akiknek soha nem volt dolguk a törvénnyel. Bolyky Orsolya szerint az, hogy mi játszódik le a tettes fejében kiterjesztett öngyilkosságnál, csak akkor tárható föl, ha túléli saját öngyilkosságát, de általában „tiszta fejjel követik el a cselekményt; az más kérdés, hogy pszichésen milyen tudatállapotban vannak” – tette hozzá.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik