Belföld

Új vezetőt választottak a Balatoni Kör élére, Laposa Bence elnökségi tag lesz

A Balatoni Kör hétfői közgyűlésén Szilágyi Lajost, a Villa Gréta cukrászat vezetőjét választotta meg elnöknek – írja az egyesület közleményében. Az elnökségbe bekerült Laposa Bence is, aki január elején ajánlotta fel lemondását a Balatoni Kör, vagyis a balatoni vendéglátósok érdekvédelmi szervezetének éléről azt követően, hogy az egyesületben feszültséget okozott a turisztikai pénzek kiosztása. Mint megírtuk, a balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő a szervezet egyik tanácsadója.

Laposa Bence később a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy nem érzi jogosnak a kritikákat, mert senki elől nem vették el a lehetőséget. Elismerte, hogy nagy összegről van szó, de szerinte, aki egy kicsit is ismeri őket, ismeri húszéves tevékenységüket, az pontosan tudja és látja, hogy ezek a támogatások mire mennek el, milyen hasznosulással.

Az utolsó utáni forintot és még annál többet is a vállalkozásra költjük, minden forinttal el tudunk számolni, a támogatásokból pedig értékek jönnek létre, amikre büszkék vagyunk. Badacsonyban több olyan helyszínen dolgozunk, amely évtizedeken át nem vonzotta a borászokat, befektetőket, nem láttak benne fantáziát. Senki elől nem vettünk el lehetőséget, se a Hableány, se a Friss Terasz esetében, hanem helyszíneket keltettünk életre

– mondta a borász, aki szerint azok a projektek és a célok, amelyeket megfogalmaztak, bárki előtt nyitva állnak. Laposa Bence azzal is érvelt, hogy mindig minden forinttal el tudtak számolni, és soha nem a magánvagyon halmozása volt a céljuk.

Az elnökség tagjai közé Laposa Bencén kívül bekerült még:

  • Hajdu Attila
  • Martonosi Zsolt
  • Nagy-Golyán Nikoletta
  • Pach Gábor
  • Varga László
  • Vincze Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik