Belföld

15 évet kértek a 89 éves szomszédját megölő galgagutai gyilkosra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt megölte az idős szomszédját Galgagután azért, hogy megszerezze az otthonában tartott készpénzt.

Az anyagi gondokkal küzdő elkövető italozó életmódot folytatott, és alkalmi munkákból, valamint az ismerősöktől kapott kölcsönökből élt. Egy évvel ezelőtt elhatározta, hogy pénzt szerez az egyedül élő idős szomszédjától. A kertek felől közelítette meg a házát, hogy a 89 éves asszony ne vegye észre. Átmászott a kerítésen, majd a teraszon a neki háttal ülő idős nő mögé lépett és többször is fejen ütötte a magával vitt 45 cm hosszú seprűnyéllel.

Az idős nő a bántalmazás következtében csak könnyebb fejsérüléseket szenvedett, azonban a támadás során elszenvedett súlyos pszichés terhelés miatt meghalt: halálát heveny szívmegállás okozta. A férfi a vérző nő fejét egy konyharuhával letakarta, majd pénz után kezdett kutatni a házban. Amikor megtalálta az asszony pénztárcáját, elvett belőle 12 ezer forintot, és elhagyta az ingatlant. A fegyverként használt botot pedig elégette.

police.hu

Néhány óra múlva azonban visszament, és tovább kutatott pénz után, míg az egyik szekrényben egy nejlonzacskóban 1 millió 320 ezer forintot talált. Másnap a zsákmányolt pénzből egy balassagyarmati boltban közel 40 ezer forint értékben vásárolt édességet, élelmiszert, whiskyt és sört, emellett mintegy 46 ezret adományozott egy egyházközösségnek, valamint szomszédjának is felajánlott 200 ezer forintot, aki ezt nem fogadta el. Értesüléseink szerint a támadó beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során.

A Nógrád Megyei Főügyészség 15 év fegyházat kért a nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt férfira azzal, hogy rendeljenek el vagyonelkobzást vele szemben, és fizettessék meg vele a több mint hatmilliós bűnügyi költséget is.  Ez az “ajánlat” azonban csak akkor érvényes, ha az elkövető váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészületi ülésen és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik