Belföld

Nem emlékszik tettére a koronavírusos kínai, aki arcon szúrt egy altatásban lévő nőt a COVID-osztályon, letartóztatták

Letartóztatta a bíróság azt a minősített emberölési kísérlettel gyanúsított koronavírusos kínai férfit, aki szombat délután arcon és mellkason szúrt egy másik beteget az egyik VI. kerületi budapesti kórház Covid-osztályán.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés helyszínéül. Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi nem tett részletes vallomást az ülésen, és azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre.

Kapcsolódó
Ollóval szúrta arcon a másik beteget egy koronavírusos férfi a COVID-osztályon
Menekülés közben a biztonsági őrt is megsebesítette a kínai férfi.

A 37 éves külföldi férfi olyan súlyosan megsebzett a sebészeti ollóval egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadó a történtek után kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de a férfi őt is megsebezte a kezén

A terézvárosi rendőrök a kórház udvarán elfogták a támadót. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik