Belföld

Felesége halálát okozta az autópálya felhajtónál tolató sofőr

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a A Kecskeméti Járási Ügyészség azzal az idős sofőrrel szemben, aki tavaly februárban Kiskunfélegyházánál az M5-ös autópálya felhajtójánál tolatni kezdett a sztrádán, ami miatt halálos balesetet okozott.

A 81 éves férfi Kiskunfélegyháza lakott területén kívül vezetett egy személyautót, amiben a lánya és a szintén idős felesége utazott. Nappali, jó látási viszonyok voltak és a férfi tévedésből felhajtott az M5-ös autópályára Szeged felé. A férfi az autópályán a záróvonallal elválasztott gyorsítósávról a záróvonalon és a járműforgalom elől elzárt területen keresztül a forgalommal szemben megfordult, azaz balra kanyarodott az autópálya belső forgalmi sávjába.

Az idős férfi – azért, hogy az autópályát elhagyja – 7,5-8,5 km/h sebességgel tolatni kezdett, ami során az autó elejének mintegy 120-125 km/h sebességgel nekiütközött egy vele szemben közlekedő kocsi. Az ütközés hatására a férfi autója a gyorsító sávba, míg a másik kocsi a pályatesteket elválasztó szalagkorlát mellé sodródott.

Fotó: Police.hu

A balesetben a férfi idős felesége – aki az autóban hátul, becsatolt biztonsági övvel utazott – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az idős férfi lánya és a másik autó vezetője nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert az idős férfi megszegte azokat a KRESZ szabályokat, melyek szerint tilos autópályán megfordulni. A nyugdíjas sofőr vezetői engedélyét a nyomozó hatóság még a helyszínen elvette. Az ügyészség a járművezetéstől eltiltást indítványozott a büntetlen előéletű sofőrrel szemben.

Kiemelt kép: Police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik