Belföld

Újabb nyolc halálos áldozata van a koronavírusnak, 581 további fertőzött van

Újabb 581 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 14 460-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654, 4153-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 9653. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás szerint az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Mint írják, a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Azt kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be!

Figyelmeztetnek, a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartva a szociális távolságot, és fontos a gyakori alapos kézmosás. Továbbá kérik, hogy akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik