Belföld

Lemondott az Egyesült Államok budapesti nagykövete

Büszkeséggel és némi szomorúsággal tudattam Donald Trumppal és Szijjártó Péter külügyminiszterrel, hogy november elsejével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról

– jelentette be David Cornstein amerikai nagykövet. Bejegyzésében azt is megjegyzi, hogy hiányozni fog neki Magyarország és az itteni barátok, de büszke arra, amit közösen sikerült elérni.

Cornstein 2018 nyarán érkezett Budapestre. Az amerikai nagykövettel februárban készítettünk interjút. David Cornstein év elején a 24.hu-nak többek között azt mondta, hogy szerinte a magyar kormány határozottan fellép az antiszemitizmus ellen, és szeretne elszakadni Oroszországtól. Azt is elárulta, hogy valóban alsónadrágban pihentek Orbán Viktorral a repülőgépen, miután a miniszterelnök Donald Trumppal találkozott a Fehér Házban.

Amerikai nagykövet: Nem támogatjuk sem Sorost, sem Orbánt
David Cornstein szerint a magyar kormány határozottan fellép az antiszemitizmus ellen, szeretne elszakadni Oroszországtól, Orbán pedig – akivel valóban alsónadrágban beszélgetett Washingtonból hazafelé a repülőn – soha nem kérné tőle, hogy vegyenek le egy cikket a rövidesen elinduló Szabad Európa Rádió oldaláról. Interjú az Egyesült Államok budapesti nagykövetével.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik