Kultúra

Barikádot állítottak az SZFE hallgatói, nem engedik be az új vezetést

A hétfő esti demonstráció után, éjjel barikádot állítottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, írja az atv.hu. Szurdi Panni, egy színműs hallgató az ATV Start című műsorában kedd reggel hangsúlyozta,

a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

Az épületben mintegy kétszázötvenen táboroztak le.

"Pillanatnyilag ez Magyarország legszabadabb utcája" - Tüntetnek a Színművészeti Egyetemnél
Ma lemondott a SZFE teljes vezetése. Estére tüntetést hirdettek a hallgatók és a tanárok.

Németh Gábor rektori tanácsadó azt mondta, azért sem jöhetett létre egyeztetés a felek között, mert ők például először az ATV-ből hallottak arról, hogy Vidnyánszky Attila már tud egy minisztériumi megbeszélésről. Arra hívták ugyan a kancellárt és a rektori feladatokat ellátó Upor Lászlót, de azt ők nem tudták, hogy ott lesznek a kurátorok, illetve konkrétan miről beszéltek volna.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Németh szerint fontos hangsúlyozni, hogy már tíz éve is felmerült az új campus ötlete, nem a modellváltásnak kellene lehetővé tenni a fejlesztést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn a Színház- és Filmművészeti Egyetem bejelentette: az egyetemi autonómia elvesztése miatt lemond posztjáról Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, illetve a filmes és színházas intézet vezetője – Balázs Gábor és Bagossy László – , valamint a szenátus tagjai is. Az egyetem vezetői oktatói pozíciójukat megtartják, hallgatóikat nem hagyják cserben.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik