Belföld

MSZP-elnök a luxusjachtról: Szijjártó Péter egy tisztességes jogállamban már lemondott volna

Több kérdésben is felmerült Szijjártó Péter luxusjachtozása Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan közös Népszava-interjújában. A páros társelnöki rendszerben vezetné az MSZP-t ugyanis, amely tagsága ősszel szavaz a következő két év vezetőjéről. (Korábban Mesterházy Attila is bejelentette, hogy elindul a posztért.)

Tóth Bertalan, a párt jelenlegi elnöke Szijjártó adriai nyaralásáról, amelyet vagyonnyilatkozata szerint aligha engedhetett meg magának a külügyminiszter, a következőt mondta:

Minden nyaralás természetesen magánügy, ameddig nem közbeszerzéseket nyerő milliárdosok luxusjachtján nyaral egy elszámolással tartozó választott politikus. Ha egy miniszter sok százmilliós ajándékot fogad el, vagy ha irodai képet posztol a Facebookon egy adriai jachtról, az bizony közügy.

Szíjj László luxusjachtja olyan, mint a NER szakszervezeti üdülője
A tiszakécskei vállalkozó néhány év alatt lett Magyarország egyik leggazdagabb embere, története elválaszthatatlan Mészáros Lőrincétől. És a jelek szerint vagyonán is osztoznia kell a NER-elittel.

Hozzátette:

Ki fogjuk deríteni a teljes igazságot. Azt, hogy mit keres egy miniszter egy közbeszerzésekből meggazdagodott milliárdos vállalkozó hajóján – hiszen ilyen utazást elfogadni törvényellenes. Szijjártó miniszter vagyonnyilatkozata alapján nem fizethette az utat, ez biztos. És az is, hogy egy tisztességes jogállamban már rég lemondott volna a külügyminiszter, ha megbukik egy ilyen üggyel.

(…)

És akárhogy hazudnak, Szijjártó Péter hitelessége eltűnt. Ki hiszi el neki, a jövőben, hogy nem gazdasági érdekcsoportok bábja?

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik