Félmilliárdért vett gyümölcsöst a Mészáros házaspár Tihanyban

Az ingatlan inkább tűnik nyaralónak, mint gyümölcsösnek.

525 millió forintért vett gyümölcsöst Mészáros Lőrinc és felesége Tihany Óvár nevű részében – írja a 444. A hírportál szerint az adásvételi szerződést június 30-án írták alá.

A nemzeti park területén fekvő föld hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből áll, ám a területről készült képeken az látható, hogy valójában egy medencés nyaraló található az ingatlanon, olvasható a 444 cikkében. Mészároséknak nem ez az első nyaralója a településen: 2014-ben már vettek egyet.

A területet előző tulajdonosa Eppel János, a kormány kedvenc autóbeszállítójának, a Porsche Hungáriának a tulajdonosa volt. A cikk által hivatkozott szerződés szerint a Mészáros házaspár vállalta, hogy a föld művelését másnak nem engedik át, és legalább öt évig nem is használják másra.

A hírportál megjegyzi, hogy Mészárosék gyümölcsöse ugyanabban az utcában van, ahol Rogán-Gaál Cecília, illetve Dzsudzsák Balázs nyaralói is találhatók. Emlékeztetnek arra is, hogy a Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház 2017 óta az egyik fő Mészáros-cég, a Búzakalász 66 Kft. tulajdona – nemrég itt tartotta lakodalmát Rogán-Gaál Cecília.

Igazi pénznyelő Mészáros horvátországi luxusvillája
Bevétel szinte nincs, ráfordítás azonban bőven akad.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János