Belföld

Ezt kapja az iskolaőr a 220-230 ezres bére mellé

Ők éves, bruttó 200 ezer forint cafetériára és munkába járási költségtérítésre is jogosultak.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon azt írta, elkezdődött az iskolaőrök felkészítése. A háromhetes képzés 31 helyszínen indult el, azon 497-en vesznek részt. A képzés 120 órás, három modulból áll. A képzés után vizsgázni kell.

Az iskolaőrök szeptembertől állnak munkába a kijelölt oktatási intézményekben. A rendőrség szerint munkájuk speciális lesz, képesnek kell lenniük egy esetlegesen kialakuló konfliktus megelőzésére, békés rendezésére, a rend helyreállítására.

Alapvetően segítőként, közfeladatot ellátó személyként vesznek részt az iskolák életében. Biztosítaniuk kell, hogy a pedagógusok  feladataikat zavartalanul elláthassák. Csak tanítási időben, csak az iskola területén intézkedhetnek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megnevezett köznevelési és oktatási intézményekben végzik munkájukat. Intézményenként alapvetően egy fő lát el iskolaőri feladatokat.

A munkavégzés helyéről a felvételinél előzetesen egyeztettek a jelentkezőkkel. Munkaviszonyban a rendőrséggel állnak, tanítási idő alatt vezényléses munkaidőrendszerben, hathavi munkaidőkeretben látják el feladataikat.

Az iskolaőrök Budapesten és Pest megyében bruttó 230.000 Ft, más megyékben bruttó 220.000 Ft havi munkabért kapnak; ezen felül éves, bruttó 200.000 Ft cafetériára és munkába járási költségtérítésre jogosultak.

Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is várják a jelentkezőket. Az iskolaőri tevékenység ellátását önkéntes alapon jelentkező, munkavállalói jogviszonyban foglalkoztatottak kiválasztása útján biztosítják.

Elbukott az iskolaőrségre jelentkezők többsége
Kétharmaduk az egészségügyi, erőnléti és pszichológiai vizsgálaton sem ment át. 

Kiemelt képünk illusztráció: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik