Belföld

A Fidesz kultúrpolitikusának nagyon tetszik a rasszista vicc

A képen egy fekete férfi, körülötte Nike-, Gucci- és Louis Vuitton-cuccok, felette pedig a felirat: „Martin Looter King”.

A looter angolul fosztogatót jelent, Martin Luther King pedig az afroamerikai polgárjogi mozgalom egy vezető személyisége volt, aki a faji megkülönböztetés elleni küzdelméért Nobel-békedíjat kapott, majd merénylet áldozata lett.

A rasszista mém megosztója posztjában jelzi, tudja, hogy ezért harminc napra letilthatja a Facebook, de annyira szellemesnek tartja a képet, hogy mint írja, „ezt muszáj”.

A kommentek között aztán egy ismerős arc is feltűnik, Hoppál Péter, a Fidesz parlamenti képviselője, volt kultúráért felelős államtitkár, jelenleg kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos, aki szerint mindez

kolosszális!!!


Hoppálnak amúgy is eléggé nyomja a bögyét, ami mostanában Amerikában és más nyugati országokban történik, két napja azon méltatlankodott, hogy „az amcsi és a német rendőrök letérdelnek az őket is gyalázó antifa tüntetők, fosztogatók, gyújtogatók előtt”.

Korábban egyébként gondja volt egy középiskolásoknak szóló érzékenyítő programmal, a hóesésben a globális felmelegedés cáfolatát látta, az évtized beszédének nevezte, amikor Kövér László kommunista gyilkosokhoz hasonlított ellenzékieket, több gyermektelen európai vezető közös képét pedig úgy kommentálta, hogy „nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra”.

A rendőrség vizsgálja Bayer Zsolt „kibaszott négereket” emlegető írását
Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését, és továbbította.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik