Belföld

Nem hibázott a Kásler által kirúgott kórházigazgató a belső vizsgálat szerint

Nem Csernavölgyi István követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva Kásler Miklós miniszter eltávolította őt székesfehérvári Szent György Kórház éléről egy hónapja, értesült a hvg.hu.

A kórház belső vizsgálata szerint éppen az a Reiber István hibázott, akire Csernavölgyi menesztése után Kásler átmenetileg rábízta az intézmény irányítását. Az értesülést a jelenlegi főigazgató, Bucsi László is megerősítette.

Csernavölgyit arra hivatkozva menesztette Kásler, hogy az intézmény késve szolgáltatott adatokat a vírushelyzetről. Csernavölgyi erre a 24.hu-nak azt mondta, „a kötelező adatszolgáltatásban egy valóban fontos, a betegellátás biztonságát közvetlenül nem befolyásoló adatról csak szóban tájékoztatta a kórház az adatkérőt. Az előírt írásos tájékoztatás, amely nem a főigazgató munkaköri feladata, ennél az egyetlen adatszolgáltatásnál elmaradt, de az első visszajelzésre az illetékes munkatársam ezt haladéktalanul korrigálta”. Hozzátette: „A főigazgató személyéhez közvetlenül nem köthető adminisztratív hiba történt, mely bármely intézmény életében előfordul.”

A könnyeivel küszködő igazgatót vastapssal búcsúztatták a kórház dolgozói, Bucsi László pedig belső vizsgálatot indított, és kijelentette, ha a folyamat a korábbi főigazgató rehabilitációjával végződik, akkor feláll a székéből. A hvg.hu kérdésére most Bucsi azt írta,  „én eddigi életemben az ígéreteimet mindig betartottam, most sem lesz másként”.

Bár a pár nap alatt lezajlott belső vizsgálat eredményét hivatalosan sem a kórház, sem a minisztérium nem kommunikálta, az intézményt megbízottként csak egy napig irányító Reiber István április 17-én lemondott orvosigazgatói posztjáról, a hvg.hu szerint az új főigazgató kérésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik