Belföld

Nővére ment be nyelvvizsgázni a húga helyett – tagadják a tettüket

Megtagadta a vallomást az a testvérpár, akik ellen közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség azért, mert az idősebb nő ment be nyelvvizsgázni a húga helyett – közölte érdeklődésünkre Kutas Tamás, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője.

A fiatalabb nő 2015-ben többször próbálkozott német nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni, de mindig elkaszálták. A nővére azonban jól beszélt németül, ezért megbeszélték, hogy ő megy majd be vizsgázni helyette.

A nyelvvizsgára történt jelentkezést követően a jelentkezőt tájékoztatták arról, hogy az írásbeli és szóbeli vizsgájára 2015 októberében, Pécsett fog sor kerülni. A németül jól beszélő testvér, húgának személyi igazolványával jelentkezett a vizsgahelyen, rendesen kitöltötte az írásbeli vizsgafeladatokat, majd részt vett a szóbeli nyelvvizsgán is. A nyelvvizsga jegyzőkönyvét pedig alá is írta a testvére helyett..

A nyelvvizsga eredményes volt, így középfokú német nyelvvizsga-bizonyítványt állítottak ki a vizsgán ott sem lévő kisebbik lány nevére.

Megtudtuk, hogy a két nő úgy bukott le végül, hogy a fiatalabbik gyermekelhelyezési vitába keveredett az élettársával. A férfi pedig bosszúból feljelentette, hogy nem a volt párja, hanem a nővére ment be vizsgázni a gyerekük anyja helyett. A két lány ugyan nem ismerte el a tettét, de a szakértői vélemény arra a megállapításra jutott, hogy valóban az idősebbik lány ment be vizsgázni a húga helyett.

Kiemelt kép: Marjai János /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik