Megtört a szájmaszkokkal csaló szélhámos

Fővárosi Főügyészség: a törvény teljes szigorával fellépünk az ilyen csalók ellen.

Beismerte a koncertjegyekkel való csalást, a szájmaszkokkal és a fertőtlenítőszerekkel kapcsolatos ügyben pedig érdemi vallomást tett az a 29 éves férfi, aki a kereslethez igazította a valótlan eladási ajánlatait – közölte megkeresésünkre Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, amikor arról érdeklődtünk, mivel magyarázta tettét az az orosházi férfi, aki pénzt csalt ki az egészségüket féltő emberektől.

Hozzátette, a főügyészség a jövőben is a törvény teljes szigorával fog fellépni az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetővel szemben.

B. Szabolcs tavaly decembertől internetes apróhirdetési oldalon, és a közösségi médiában álneveken különböző koncertjegyeket ajánlott megvételre, és azok vételárát átutalással előre elkérte. Miután a pénzt megszerezte a férfi elérhetetlenné vált, egyedül a csalárd haszonszerzés vezette. A férfi más szolgáltatásokat is kínált, egyik alkalommal egy gépkocsi külföldről való hazaszállításához ígért tréleres segítséget. A szélhámos, miután a koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek ki, márciusban már szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt kínálva húzta le 10 és 100 ezer forint közötti összegekkel az embereket.

A férfit a rendőrség azonosította és elfogta, majd több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. Az indítványról a nyomozási bíró várhatóan a mai napon hoz döntést, a járványügyi helyzet miatt távközlési eszköz alkalmazásával.