Belföld koronavírus

Önre kíváncsi a 24.hu!

Az egész országot és mindannyiunk életmódját radikálisan átalakító világjárvánnyal együtt járó jelenségek bemutatására a média lehetőségei is egyre szűkösebbé váltak, válnak. Ezért döntöttünk úgy, hogy az olvasóink által készített és beküldött videós tartalmakat is feldolgozva próbáljuk minél sokszínűbben bemutatni a mindennapokat ebben az időszakban.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy készítsenek felvételeket saját, vagy közvetlen környezetük életéről, a munkakörülmények, az utazás, kapcsolattartás módjának változásairól, és nem utolsósorban érzéseikről, gondolataikról, tapasztalataikról.

Így szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy azok is hangot kapjanak, akikhez a jelen helyzetben sokszor mi magunk sem érünk el: azok az idős emberek, akik egyedül maradtak, azok az orvosok, árusok, futárok, akik a jelenlegi helyzetben is gőzerővel dolgoznak azon, hogy ne legyen még nagyobb a baj, és mindenki más, akinek még nem ismerjük a történetét. Története pedig mindenkinek van.

Technikai tanácsok:

  • A felvétel készüljön a lehető legjobb minőségben, fekvő módban.
  • Szerkesztés, feliratozás nem szükséges, minden plusz információt az emailben kérünk.
  • Feltöltés: Wetransfer, Myairbridge, Mammutmail, Toldacuccot legyen, annak a linkjét kérjük az emailbe a koronavirus@24.hu-ra.

Az emailben lehetőség szerint az alábbi információkat kérjük megjelölni:

  • a felvételkészítés helyszíne és ideje.
  • A felvételen szereplő emberek nevei, illetve hogy hozzájárulnak-e a személyes adataik közléséhez,
  • telefonos  vagy email elérhetőség, amin keresztül feltehetjük a kérdéseinket.


Figyelem! A videót beküldő személy tudomásul veszi és szavatolja a Jogi nyilatkozatok pontban alábbiakban kifejtetteket, és a videó elküldésével azokat automatikusan elfogadja.

Jogi nyilatkozatok:

  • Amennyiben Ön a szerkesztőség számára személyes adatot, képmást, magánéletre vonatkozó információt ad át, szavatolja, hogy a beküldött kép(ek), videó(k), szövegek személyiségi jogot nem sért(enek), a közreműködők és az érintettek hozzájárulását bizonyítható formában beszerezte, és szavatolja, hogy rendelkezik a fotó(k), videó(k) átdolgozást (szerkesztést, vágást) is lehetővé tevő felhasználásának jogával, amelyet a Central Médiacsoport Zrt. számára a 24.hu weboldalán és közösségi média felületein történő nyilvánossághoz közvetítés céljára átadhat.
  • Szavatolja továbbá, hogy a videó elkészítése illetve nem ütközik semmilyen jogszabály vagy a készítés helyszínén érvényes helyi utasítás, szabályzat rendelkezéseibe, és amennyiben magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság bármilyen igényt támaszt, illetve eljárást indít, köteles az érintett személyektől és a szerzői jogosult fotóstól beszerzett hozzájárulást eredeti példányban rendelkezésünkre bocsátani, továbbá minden általunk megkövetelt intézkedést megtenni, és megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben ér minket.

A hozzájáruló nyilatkozat minták elérhetőek itt:

A videón szereplő személy(ek) hozzájáruló nyilatkozata: https://24.hu/app/uploads/2019/08/fotozott_szemely_nyilatkozata_24hu.pdf

A videót készítő személy hozzájáruló nyilatkozata: https://24.hu/app/uploads/2019/08/fotos-nyilatkozat_24hu.pdf 

A beküldő nevét, e-mail címét, telefonszámát és egyéb személyes adatát nem hozzuk nyilvánosságra, azonban visszaélés gyanúja esetén, vagy egyéb jogilag releváns helyzetben ezen adatokat a helyzet tisztázása, a Central Médiacsoport Zrt., illetve bármely érintett személy jogai és érdekei érvényesítése érdekében is kezeljük, és szükség esetén a hatóságoknak, igazságszolgáltatási és rendvédelmi szerveknek átadjuk.

A felhasználási jogosultságért sem a beküldésre kerülő anyagokban szereplő személyeknek, sem az annak elkészítésében közreműködő személyeknek sem a beküldéskor, sem a későbbiekben semminemű anyagi és nem anyagi ellenszolgáltatást nem áll módunkban adni. Kérjük, ezt tartsák szem előtt!

A beküldött  felhasználói tartalmaknak a 24.hu Felhasználási Feltételeiben  részletezett tartalmi szabályoknak meg kell felelniük!

Néhány napja hasonló kezdeményezést indított a Józsefvárosi Újság szerkesztősége is, hozzánk hasonlóan ők is várják a közösségi videóanyagokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik