Belföld

Láncra verte, csicskaként dolgoztatta a hajléktalanokat egy salgótarjáni fiatal

A Nógrád Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta egy huszonegy éves férfinak, mert több embert is kényszermunkásként dolgoztatott és megalázó, embertelen körülmények között tartotta őket.

A fiatalember rávett két, hatvan év feletti, jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit arra, hogy szállásért és napi nyolcezer forintért dolgozzanak neki. A fiatal azonban csak az ígért pénzösszeg töredékét fizette ki nekik a munkájuk után. Egyiküket egy 8 m²-es, fűtetlen nyári konyhában, míg másikukat az udvaron álló gépjárműben szállásolta el. Tavaly tavasszal és nyáron az egyik férfit többször is megkötözte, a nyakába láncot tett és kikötötte őt a kerítéshez.

Pár héttel ezelőtt a fiatal hetvenezer forintot fizetett egy férfinak azért, hogy egy hajléktalan szállón élő férfit vigyen neki.. A „megvásárolt” férfinak is dolgoznia kellett számára, és a nyári konyhában egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon kellett aludnia.

Amikor a férfi el akart szökni, őt a buszról akarata ellenére leszállították és visszavitték a gyanúsított házába, aki azt mondta neki, hogy addig nem mehet el, míg a hetvenezer forintot le nem dolgozta.

A személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását a Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés és szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében elrendelte.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik