Belföld

Közpénzes gát védi meg Hernádi Zsolt közpénzes segítséggel épülő szállodáját

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hogy csaknem hétmilliárd forintból fejezheti be a Garancsi István tulajdonában lévő Market Építő Zrt. Esztergomban a Hernádi Zsolt MOL-vezér által megvett, félkész állapotú Mária Valéria Hotelt. Mindehhez a Magyar Turisztikai Ügynökség 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad.

Az októberi önkormányzati választáson a Fidesz polgármesterjelöltje, Hernádi Ádám nyert Esztergomban, akinek történetesen a nagybátyja Hernádi Zsolt. Hernádi Ádám a Kisfaludy pályázatokat bonyolító, az MTÜ tulajdonában lévő Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja is volt 2018. október és 2019. február között: éppen ebben az időszakban lehetett pályázni a Kisfaludy program vissza nem térítendő állami támogatásaira.

A Privátbankár.hu arról ír, hogy a helyszínen kitett tábla szerint a 8 szintes, 149 szobás épület 2021 januárra készülhet el. A mellette álló telken a Market konténerei már állnak, a szerkezetkész ház több emeletét pedig befóliázták. Hogy a jövőben ne vigye el a Duna esetleges áradása Hernádi Zsolt luxusszállodáját, azt az új városvezetés igyekszik megelőzni a lap szerint:

Hernádi Ádám pedig február 13-án jelentette be, hogy jövőre elkezdődhet az esztergomi árvízvédelmi gát építése.

Erre már többször volt ígéret, a kivitelező (Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.) 13 milliárd forintért vállalta a munkát, de a kormány tavaly szeptemberben visszavonta a 9 milliárd forintos támogatását. A gát Esztergom belvárosát, valamint a teljes Prímás-szigetet, így a Mária Valéria hotelt is védené a Duna áradásától.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik