A következő élő közvetítés része Orbán bezöldült, és még Horn Gyulának is köszönetet mondott

Áder áttörte a klímaközömbösség falát, Orbán bezöldült

Orbán Viktor komoly arccal bejelentette, Áder János érte el azt, hogy az emberek már figyelnek a klímaváltozásra. Szerinte Brüsszelben is harcolt a karbonsemlegességért a magyar kormány, amit így 2050-re elérhetünk. Arról nem beszélt, hogy éppen a magyarok vétóztak klímaügyben.

A hirtelen bezöldülő Orbán tehát bejelentette, hogy karbonsemleges EU-t és Magyarországot szeretne. Ez nehéz, de nem lehetetlen szerinte.

A héten elfogadott klímavédelmi tervről azt mondta, hogy harcolni fognak az illegális szemétlerakók ellen, két éven belül teljesen felszámolnák ezeket, betiltják az egyszer használatos műanyagokat, megvédik a folyókat a külföldi szennyezésektől, elvárják a multiktól a környezetvédő technológiák alkalmazását, meghatszorozzák a napelemkapacitást, támogatni fogják az olcsó elektromos autók használatát, 2026-tól csak elektromos buszok beszerzését engedik, és bevezetik a zöld államkötvényt is, amiből a klímavédelmet támogatják.

Cselekedjünk, ne csak sopánkodjunk!

– mondta Orbán, akit korábban nem annyira érdekeltek ezek a kérdések, de ahogy egyre többen beszélnek a klímaváltozás elleni harcról, a Fidesznek is fontos lett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik