Belföld

Nagy csapást mértek az alvilágra – fotók, videó

Csaknem 200 rendőr 20 helyszínen ütött rajta a bűnözőkön.  Pénz, drog, fegyver került elő. Elrendelték 10 gyanúsított letartóztatását.

Hónapokig tartó felderítő munka után ütöttek rajta a drogbandán. Szerda hajnalban egyszerre csaptak le Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye húsz helyszínén. Az akcióban a Terrorelhárítási Központ is részt vett. 17 embert előállítottak. A 14 gyanúsított közül jelenleg tíz ember letartóztatását indítványozták, a „kréta és hópihe” fantázianevű új pszichoaktív szerek terjesztése miatt, írja a police.hu. Őket bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés elkövetésével gyanúsítják.

A 45 éves újszászi K. Gábor mintegy 100 kilót adott el mintegy 95 millió forintért. A 39 éves vácszentlászlói R. Róbert 30 milliót költött az anyag beszerzésére, a továbbértékesítéssel 100 milliós haszna lett. A 32 éves turai B. Márió 50 milliós befektetéséből 185 milliós haszonra tett szert. A grammonként 900 forintért beszerzett „krétát” ötezerért adta tovább.

A gyanúsítottaknak nem volt munkahelyük, a pénzt felélték, részben visszaforgatták és állandó vevőkört építettek ki.

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyagokat, mérlegeket, tasakokat, kézbesítésre váró, kábítószergyanús tartalmú csomagokat, pénzt, fegyvert, mobiltelefonokat, okos eszközöket, nagy értékű autókat, órákat foglaltak le.

Összesen hat ingatlant vettek zár alá, de a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala zárolt bankszámlákat is és különböző értéktárgyakat foglalt le 60 millió forint értékben. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a ceglédi kapitányság folytatja.

Frissítés!

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírói elrendelték a 10 gyanúsított letartóztatását. Ők megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2018-ban és 2019-ben – erre szakosodott bűnszövetséget működtetve – Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében rendszeresen értékesítettek új pszichoaktív szereket.

A bűncselekményt szervezetten, összehangoltan, hosszú időn át életvitelszerűen követték el.

A gyanúsítottak terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Mind a 10 gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy a tanúk, illetve még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával – a bizonyítást megnehezítenék, veszélyeztetnék, szabadlábon újabb, hasonló bűncselekményt követnének el.

A járásbíróság döntését az ügyész és egy gyanúsított tudomásul vette, védőjének 3 nap áll rendelkezésére. 9 gyanúsított és védőik fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem végleges, de végrehajtható.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik