Belföld

Órákig feküdt a földön egy szívbeteg kamionsofőr, mert nem kapott segítséget – egy biztonsági őr talált rá holtan

Az elmulasztott segítségnyújtás miatt halt meg egy szívbeteg kamionsofőr Nagykanizsán. A 38 éves ukrán sofőr október 10-én érkezett Nagykanizsára, hogy egy helyi gyárból lámpatesteket szállítson Oroszországba. Mivel a kamiont aznap nem tudták megrakodni, ezért a férfi megkezdte a négynapos pihenőjét az üzem nagykanizsai telephelyén.

Másnap érkezett ugyanerre a telephelyre a szintén ukrán állampolgárságú kamionsofőr sértett, aki hasonló okokból szintén ebben az őrzött parkolóban vette ki a pihenőidejét. Mivel az ott várakozó társával jól ismerték egymást, ezért a két kamiont egymás mellé parkolták le, majd a kora délutáni órákban közösen elindultak vacsorát venni. Amikor visszaértek beültek a terhelt kamionjába és közösen kezdtek enni és inni egészen éjfélig, mire az általuk elfogyasztott nagy mennyiségű sörtől és whiskytől mind a ketten lerészegedtek és elaludtak.

Hajnali kettő óra körül a szívbeteg kamionsofőr rosszul lett, ezért kinyitotta a vezetőfülke ajtaját és megpróbált kiszállni onnan, de az nem sikerült és még ülve elvesztette az eszméletét. A társa felriadt, de hiába szólongatta a mellette összegörnyedve ülő társát, az nem ébredt fel. A férfi ezt követően kiszállt a kamionból, megkerülte és ajtót nyitva próbált friss levegőt beengedni a társának, aki egyensúlyát vesztve kizuhant a magas ülésről és arccal a földre zuhant.

A mozdulatlanul fekvő sofőr a közvetetten életveszélyes sérülései ellenére ekkor még életben volt, azonban társa anélkül, hogy segítséget nyújtott, vagy hívott volna neki, az eszméletlen társát magára hagyta és visszaült a kamionba aludni. Nem sokkal később négyszer is kiszállt, hogy megnézze a társát, de a jól látható sérülései ellenére sem segített neki továbbra sem, és nem is értesítette az ott parkoló többi kollégáját, a telephely biztonsági őrét és a mentőket, hanem megint lefeküdt aludni.

A reggeli órákban a biztonsági őr fedezte fel a földön fekvő kamionsofőrt, aki ekkor már halott volt. A Nagykanizsai Járási Ügyészség fogházat kért a bűnügyi felügyeletben lévő férfira.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik