Belföld

Vasembernek hitte magát, repülni akart az erkélyről kiugró négy és fél éves kisfiú

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség az ellen a 25 éves asszonnyal szemben, akinek kiugrott az erkélyről egy négy és fél éves gyereke, mert utánozni akarta a kedvenc filmbeli szuperhősét.

Az anya a három kiskorú gyerekével tartózkodott otthon a tavaly júniusi napon. A kisfiú ekkor már több napja mondogatta az anyja előtt, hogy repülni fog, de az asszony ennek nem tulajdonított különösebb jelentőséget, mivel a gyerek már máskor is fantáziált, például, hogy szintén egy filmbeli hőshöz hasonlóan a falon fog ugrálni.

A nő a kora délutáni órákban teregetni akart, és karján legkisebb gyerekével a ruhákért a fürdőszobába ment, miközben a kicsi és annak hatéves bátyja a talajhoz közel négy és fél méter magasságban lévő erkélyen maradt játszani.

A kisfiú, kihasználva a szülői felügyelet hiányát, elhúzta a ruhaszárítót, majd előbb az erkélyen lévő asztalra, azután az egy méter magas korlátra mászott, és  leugrott. hogy a Vasemberhez hasonlóan repüljön. Nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

A járási ügyészség próbára bocsátást indítványozott az anyával szemben.

Kiemelt kép: Illusztráció/police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik