Belföld

Magyar György: öngólt lőtt Orbán Viktor

Az ügyvéd szerint a kormány újabb gyűlöletkampánya merénylet a jogállam ellen.

A Klubrádióban Magyar György azt mondta, a migránsozás, a sorosozás után a kormány valamit előkészít, ezért vette célba most a cigányokat, az elítélteket, az ügyvédeket. A Fidesz által börtönbiznisznek nevezett kártérítésekről az ügyvéd úgy vélte, a  kifizetések leállítása öngól, mert újabb és újabb ügyek jönnek elő, ráadásul egy ítéletet nem végrehajtani jogellenes.

Az áldatlan börtönállapotok miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága irányadó ítéletet hozott, kimondta, hogy a kártérítési ügyeket Magyarországon kell elbírálni. Trócsányi László minisztersége idején alkották meg a jogszabályt, itt állapították meg a kártérítési tételeket is, amelyeket folyamatosan fizettek is, amíg közbe nem szólt Orbán Viktor.

Most felfüggesztették a kifizetéseket, nem hajtják végre a bírói ítéleteket, ami egyértelműen merénylet a jogállamiság ellen. Magyar György közölte: bírói ítéletet még törvénnyel sem lehet felfüggeszteni. Az úgynevezett néplelket zavarhatja, hogy bűnözők kapnak pénzt, de azt nem azért kapják, mert bűnöztek, hanem azért, mert a börtönben sanyargatják őket – tette hozzá.

Szerinte Orbán Viktor lépésének iszonyú káros következményei lehetnek, mert a polgárok azt szűrhetik le belőle, hogy a törvény valami olyasmi, amit nem kell mindenkinek betartania.

Börtönkártérítések: kész a határozat, amivel saját törvényével megy szembe a kormány
A kormány által emlegetett „börtönbizniszt” – ha létezik ilyen – éppen az Orbán-kormány tette lehetővé. 

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik