Belföld

Simonka György a választókra bízná jövőjét

A választókra bízná politikai jövőjét a milliárdos költségvetési csalással vádolt Simonka György – erről a fideszes képviselő szerdán beszélt az RTL Híradónak.

Azt mondta, jövőjéről egyelőre nem beszélt a Fidesz vezetőivel, mert ez még nincsen napirenden. Ő továbbra is a dél-békési régió fejlődéséért dolgozna.

A csatornának a vádirattal kapcsolatban arról beszélt,

rengeteg olyan bizonyíték van benne, amit törvénytelenül lett felvéve, rengeteg olyan hiányossága van, amit szakértői véleményekkel kellene alátámasztani, és rengeteg olyan tanú nincs meghallgatva, ami a mi igazunkat támasztja alá.

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám az ügyészség Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, aminek segítségével vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szereztek meg.

A fideszes politikus ellen rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az ügyészség, a vád szerint például lefizette cége felszámolóját és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárásának leállításáért is kenőpénzt adott, igaz, a jelek szerint nem a megfelelő személynek. Nemcsak Simonkának és családtagjainak, hanem két másik fideszes országgyűlési képviselő hozzátartozóinak is a vádlottak padjára kell ülnie. Simonkára nyolc és fél év fegyházbüntetést kért a vádhatóság teljes vagyonelkobzás mellett.

A 24.hu korábban több cikkben is beszámolt a kormánypárti politikus és társai ellen megfogalmazott vádiratról:

Simonka családtagjai is vádlottak, a fideszes politikus bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint
A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került – tudta meg a 24.hu. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik