Belföld

Ámokfutást rendezett egy 17 éves: csicskáztatás, verekedés, lopás, karambol, szökés

Akciófilmbe illő eseménysort ismertetett a Somogy Megyei Főügyészség 24.hu-nak megküldött tájékoztatása egy olyan 17 évesről, aki ellen a Kaposvári Járási Ügyészség 18 rendbeli, köztük minősített személyi szabadság megsértésének bűntette, zsarolás bűntette, rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

A vádlott először nevelőotthonokban, majd Kaposvár közterületein követte el a bűncselekményeket. Előbb 2019 áprilisától 2019 júliusáig gondozási helyein számos konfliktust kezdeményezett, intézetis társait többször bántalmazta, ököllel ütötte és rugdalta őket.

A 17 éves a csoportjában lévő egyik – nála fiatalabb – fiúval szemben különösen durva volt. Őt folyamatosan félelemben tartotta, ok nélkül bántotta, majd veréssel arra kényszerítette, hogy az otthonban helyette takarítson, vele menjen kimenőre, egy kaposvári áruház előtt neki kolduljon és cigaretta csikkeket gyűjtsön. A megfélemlített sértettől a fiatalkorú vádlott továbbá erőszakkal és fenyegetéssel megszerezte telefonjait és új cipőjét, amiket később eladott.

De ez még csak a kezdett volt.

  • A vádirat szerint ezután a vádlott 2019. augusztus 12-én reggel ittasan kedvezményes jegyet akart vásárolni a kaposvári vasútállomáson
  • azonban nem volt diákigazolványa, ezért a pénztáros azt nem adhatott neki.
  • a vádlott ettől indulatba jött, belerúgott a pénztár falába és hangosan szidalmazta a vasúttársaságot.
  • a sértett erre a pénztárból kijött és ki akarta vezetni az agresszív vádlottat az állomás épületéből, de a vádlott a vasúti dolgozóra támadt, őt arcon ütötte, majd a helyszínről elfutott.
  • a fiatalkorú vádlott még aznap, az esti órákban egy ismerősére támadt, bántalmazta, a sértettől erőszakkal elvette 1.500,-Ft-ját, majd a sértett segítségére siető fiúkat is bántalmazta.

És a történetnek még itt sem volt vége.

Mivel a legutolsó eset után rendőri intézkedésre került sor a vádlottal szemben, azonban előállítása során az őt szállító rendőrautó egy taxival összeütközött, amely során az egyik járőr megsérült, a taxi utasai pedig a járműbe szorultak, a vádlott kihasználva ezt a kocsiból kiszállt és a helyszínről elfutott. Őt csak később fogta el a rendőrség.

A 17 éves vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Kiemelt kép: MTI/Donka Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik