Belföld

Orbáninfo: Kovács Zoltán hazudott a 24.hu távoltartásáról

Nem érkeztek időben – ezzel indokolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az RTL Klub kérdésére adott válaszában, hogy a havi kitekintésben legtöbb látogatót elérő magyar újság, a 24.hu – az eseményre meghívót nem kapó – újságíróit nem engedték be a Kormányinfóra, amelyen Orbán Viktor válaszolt újságírói kérdésekre.

Nézzük akkor a tényeket.

  1. Kollégáink már negyed tizenegy előtt a helyszínre érkeztek. Fotós kollégánk például az AFP munkatársával egyszerre lépett a regisztrációs helyre, a másik fotóriporter bemehetett, ahogyan a Magyar Nemzet utána érkező munkatársa is.
  2. Annak ellenére, hogy ismételjük el: a legnagyobb magyar újságok egyike nem kapott meghívót a miniszterelnök sajtótájékoztatóra.
  3. Telefonon sem hívták munkatársainkat, miközben az Index megírta: „Az Index ott van az eseményen, tudósítónkat pár napja telefonon értesítették, hogy milyen mobilszámon tudunk regisztrálni.” Ebből világos, hogy azokat nem hívták a kormány kommunikációs felelősei, akiket nem szerettek volna a rendezvényen látni.
  4. Ennek ellenére a múlt évi protokoll szerint megpróbáltunk írásban regisztrálni, ám január 7-i levelünkre semmilyen választ nem kaptunk.

Nem történt más tehát, minthogy a kormány kommunikációs stábja ócska trükkökkel kívül tartotta a legolvasottabb magyar újságok egyikét az eseményről.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik