Belföld

Kimentek a fideszesek az ülésről, hogy ne lehessen szavazni a Fóti Gyermekotthonról

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón mondta el a szerdán, hogy miután a népjóléti bizottság múlt heti ülésén részt sem vettek a fideszes tagok ezúttal a vita után, de a szavazás előtt kivonultak a népjóléti bizottság üléséről, ami így határozatképtelenné vált a mai napon.

A sajtótájékoztatót közvetítő Mérce megjegyezte cikkében, hogy lett volna miről szavazni: egy határozati javaslatról a Fóti Gyermekotthon ügyében, amelynek benyújtója Szél Bernadett független képviselő volt, és egy DK-s javaslatról, melyet a családi pótlék emelése érdekében nyújtottak be.

Szél Bernadett szerint álságos körülmények között számolják fel a fóti gyerekotthont, mivel ahelyett, hogy az ott lakó gyerekeknek megfelelő körülményeket biztosítanának, a kormányközeli érdekcsoportokat szolgálják ki a hatóságok döntéseikkel.

Fóti ügy a Népjóléti bizottságban, 2. rész: Ma megtörtént az a rendkívül furcsa helyzet, hogy az a kormány, amelyik…

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. december 11., szerda

Arató szerint is „teljesen világos, hogy nem számítanak nekik a gyerekek, és nem számítanak a családok.”Arató bejelentette, hogy kezdeményezni fogja a bizottság mihamarabbi ismételt összeülését, hátha akkor a fideszesek hajlandóak lesznek szavazni az előterjesztésekről. A TB-törvénnyel kapcsolatban pedig Arató elmondta, a DK számára elfogadhatatlan a szegényeket az egészségügyi ellátásból gyakorlatilag kizáró törvény.

Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik