Belföld

Hétfőn havazás lehet, és meg is maradhat a hó

Késő délutántól, estétől nyugaton, éjjel országszerte több hullámban érkező esőket hozó ciklon éri el térségünket, írja az Eumet alapján a 444. Délutántól főleg nyugaton és délen élénkül a déli szél, éjjel a borongós időben országszerte lehet több-kevesebb eső.

Csütörtökön is borongós idő lesz a jellemző, bárhol eshet eső, főleg északon. Még éjszaka is lesznek elszórtan kisebb esők, de inkább a Tiszántúlon. Pénteken erősen felhős lesz az ég, Szombaton pedig megerősödik az északnyugati szél, így hidegebb levegő áramlik az országba. Változékony időjárás várható, átmeneti napos és erősebben felhős időszakok is lehetnek, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés és elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a jellemző, de északon, északkeleten és a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor. Éjszaka jöhet sok csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűbb.

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon jöhet, további lehűléssel.

Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatólag meg is marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik