Belföld

Magyar Nemzet: két prostituáltat is előállítottak Borkai-ügyben

A Magyar Nemzet információi szerint két prostituáltat is előállítottak Borkai Zsolt szexvideós ügyével kapcsolatban. A napilap azt írja, hogy a két nőt a Marina Part Lakóparkból vitték el, őrizetbe vették és a hatóságok indítványozzák kényszerintézkedés, vagyis letartóztatás elrendelését velük szemben.

A napilap úgy értesült, hogy a két letartóztatott nő azonos azzal a két huszonéves lánnyal, akik a volt győri fideszes polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatást nyújtottak Borkainak és a hozzá közel állónak tartott győri ügyvédnek, Rákosfalvy Zoltánnak.

Kedden írta meg a Nemzeti Sport, hogy egy nappal korábban zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították. A lap szerint az eljárás összefügg az orgiáról készült és az önkormányzati választás előtt kiszivárogtatott videofelvételekkel.

A sportnapilap szerint P. József hónapokkal ezelőtt kereste meg Borkait azzal, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi nem lett, helyette nyomozás indult.

A Magyar Nemzet szerdai cikkében azt írja, hogy a két őrizetbe vett, a hírek szerint politikus és üzletember kuncsaftokat is kiszolgáló magyar prostituált az ugyancsak előállított focistához hasonlóan zsarolással is megpróbálkozott, ám a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem tudható, hogy kit zsarolhattak meg.

A lap információ szerint a hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még további három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mert ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.

A Magyar Nemzet megkereste az ORFK-t, de az csak annyit közölt, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat nyomozást, megerősítette azt is, hogy több gyanúsított van, de a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást.

A lap emlékeztet, hogy néhány napja Polt Péter főügyész a parlamentben kérdésre megerősítette, több szálon is folyik nyomozás: a hivatali visszaélésre vonatkozó vádakat a győri központi főügyészség vizsgálja, míg más hatóságok vizsgálják a kábítószerrel való visszaélést.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik