Belföld

Káosz Borkai eskütételén, be akartak törni a tüntetők az ülésterembe

Cikkünk folyamatosan frissül.

Óriási a káosz a győri városházán, több tucat tüntető próbál behatolni az épületbe az alakuló ülésre. A demonstrálók óvszereket aggattak a városháza kapujára, és Fekete Pákó Add ide a didit című számát énekelték, ami az adriai szexpartyn is felcsendült.

Kuplerájt csinálnak a városházából!

– mondta Borkai Zsolt felháborodva a testületnek a tüntetők miatt, akiket „csürhének” nevezett.

Káosz a győri önkormányzat alakuló ülésén.

Közzétette: 24.hu – 2019. november 7., csütörtök

Hol van Borkai?

– üvöltötte több tüntető, akik látni akarják Borkai Zsoltot, a hamarosan lemondó polgármestert. Borkai a tervek szerint ma esküt tesz, de pénteken már le is mond a polgármesterségről, ami után időközi választás következik majd Győrben. A választás 70-90 nappal követi majd a kiírását, tehát valamikor jövő év elején tartják majd meg.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Borkai Zsolt lemond Győr polgármesterségéről
Levonta a konzekvenciákat, vállalja a felelősséget – írta az orgiabotrányba keveredő politikus, aki szerint az ördög ügyvédje nem létezik.

„Mocskos kurvapecér”, „kábítószeres geci” és ehhez hasonló nem túl konszolidált jelzőket kiabálnak Borkainak a tüntetők , akiket kizártak az ülésről. A tüntetők kiabálása behallatszik az ülésre. Illetve az is, hogy öklükkel dörömbölnek az ajtón.

A képviselők és Borkai a hangzavar ellenére letették az esküjüket. A polgármester minden megválasztott képviselővel külön-külön kezet rázott, és gratulált nekik.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Az ülésen alpolgármestereket is választanak, ami a Borkaival szemben alulmaradó ellenzéki polgármesterjelölt, Glázer Tímea szerint tisztességtelen. Ugyanis a megvalósult forgatókönyv alapján a fideszes alpolgármesterek vezethetik majd a várost az időközi választásokig. Az alakuló ülésen is felszólaló DK-s Glázer viszont azt javasolta, hogy egy külsős ügyvezető polgármestert keressenek az átmeneti időszakra, akinek a személyében közösen egyeznek meg a pártok.

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő is a helyszínen van. Őt sem engedik be a terembe, pedig állítása szerint meghívót is kapott, és még a neve is ki van írva a terembe.

Az ajtóban álló biztonsági őrök sem a jobbikos képviselőt, sem a szintén a helyszínen levő Ungár Pétert nem engedik be, hiába mutatták meg képviselői igazolványukat is.

Varga-Damm arról beszélt, hogy a biztonsági őrök cselekedetükkel  törvénytelenséget követnek el, ezért fel fogja őket jelenteni közüzem működésének megzavarásáért. A képviselő szerint az ilyen „verőlegények”‘ börtönbe fognak kerülni, miután megbukik a Fidesz.

Ungár azt kérdezte a biztonságiaktól, hogy melyik cég alkalmazásában állnak, illetve hogy kötött-e velük szerződést a győri városháza. Az őrök egyik kérdésre sem válaszoltak.

Gréczy Zsolt, DK-s képviselő is megjelent a győri városházán, ő sem jutott be az ülésterembe. Korózs Lajos MSZP-s képviselő viszont bejutott a terembe, és azt mondta, nem ünnepi ülést látott, hanem „halotti tort”. Szerinte mindenkinek „égett a bőr a pofájáról”.

Miközben kint egymásnak feszültek a biztonságiak és a tüntetők, bent folytatódott az ülés. Borkai Zsolt sértett hangon beszélt, mert szerinte ő mindent megtett azért, hogy helyrehozza a botránya után a helyzetet: megbánta, bocsánatot kért, és le is mond.

A polgármester amiatt is ekézte az ellenzéket, hogy nem gratuláltak neki a választási győzelméhez.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik