Belföld

Karácsony Gergely busszal érkezett Orbán Viktorhoz

A kormány és a főváros közti konstruktív együttműködését megindítását várja a mai Orbán Viktorral való találkozástól Karácsony Gergely főpolgármester, aki busszal érkezett meg a Karmelita kolostor épületéhez a szerdai kormányülésre.

Azt gondolom, hogy ma konkrét ügyekről kevésbé lesz szó, előterjesztés nincs, ezért nem tudom pontosan, hogy a kormányoldal mivel készül. Én hoztam magammal a programomat, amit képviselni szeretnék, és mindenkiben szövetségest látok, aki ennek a végrehajtásában tudja segíteni a főváros munkáját

– fogalmazott.


Karácsony Gergelyt maga a miniszterelnök hívta meg a kormányülésre. Orbán Viktor a meghívóban úgy fogalmazott,

meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről.

Karácsonytól Pokorniig, Gyurcsánytól Baranyiig: így kezdődött Budapest új korszaka
Kérdeztük Horváth Csabát a zuglói parkolási ügyről, Gajda Pétert arról, mikor találkozott legutóbb Lackner Csabával, több ellenzéki polgármestert a kerületi cégvezetők leváltásáról. Videó.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik