Belföld

Újra megjelent a „népszabis” Fedél Nélkül: Gerendai, Nyáry, Péterfy is elmondja, mi történne, ha a város főnöke lenne

Összehívnám a szegényekért és a hajléktalanokért dolgozó civil szervezetek vezetőit, és még a tél beállta előtt közös akciótervet dolgoznék ki, hogy senkinek ne kelljen az utcán vagy fűtetlen lakásban éjszakáznia

– mondja – egyebek mellett – Nyáry Krisztián irodalmár arra a kérdésre, mit tenne, ha ő lenne a főnök a városban. Felelete a Fedél Nélkül című lap immár negyedik alkalommal megjelenő „népszabis” különszámában jelent meg.

A 2016. október 8-án bezárt lap korábbi munkatársait a megszűnés után „fogadta be” az otthontalanok újsága, azóta pedig minden évfordulón megjelent a különszám. Az idei már kapható az árusoknál. A különkiadás extra költségeit a Népszabadság volt munkatársai állják, a bevétel a hajléktalanoké.

Kollégánk elkísért egy terjesztőt, képeinket itt láthatják:

Galéria
Fotó: Bielik István/24.hu

A népszabis rész témája ezúttal az: „Ha én lennék a főnök a városban”. Írt szöveget a lapba – mások mellett – Péterfy Gergely, Doros Judit, Centauri, Kácsor Zsolt. Válaszolt a felvetésre például Alföldi Róbert, Gerendai Károly, Mautner Zsófia, NoÁr. És az említett Nyáry, akinek egész programja így szól: az első munkanapomon újra kinyitnám a városházát az ügyeiket intéző budapestiek előtt, még akkor is, ha ez kényelmetlenséget jelent az ott dolgozó hivatalnokoknak; elismert urbanistákból, közlekedési szakemberekből, a kulturális és tudományos élet szereplőiből fővárosi magisztrátust állítanék fel, amelynek rendszeresen kikérném a tanácsait; nyilvánossá tenném a napi programomat, a találkozóimat, és – ha csak kiemelt államérdeket nem sért – minden általam aláírt hivatalos dokumentumot azonnal nyilvánossá tennék; végül, de egyáltalán nem utolsósorban: pénzügyi tanácsadó testületet állítanék fel, és azonnal felméretném, mennyi pénz van a kasszában, és válságtervet dolgoztatnék ki arra az – igen valószínű – esetre, ha a kormány elvonja a budapestiek adóbefizetéseinek maradékát is.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik