Belföld

Orbán: Van, ami nálunk nem fér bele, ezért Borkai Zsolt elhagyta a Fideszt

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP balatonalmádi frakcióülése előtt interjút adott a Hír Tv-nek, amely szokatlanul aktuális kérdéseket tett fel a miniszterelnöknek. Orbán beszélt az önkormányzati választásról, és elmondta, hogy sok nagyvárost elvesztettek, ami fájó, de együtt kell működnie az ellenzéki polgármesterekkel, így Karácsony Gergellyel is, mert ez a magyar emberek érdeke. Orbán szerint minden Tarlóssal megkötött megállapodás érvényben marad Karácsony főpolgármestersége alatt is, ami azért érdekes, mert a kampányban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még azt mondta, az egy éve kötött egyezség csak a két politikus között érvényes.

Orbán ezután elmondta, hogy nem feladata pálcát törni bárki magánélete felett, de egy politikai közösség vezetőjeként el kell mondania, hogy van, ami náluk nem fér bele, ezért Borkai Zsolt elhagyta a Fideszt.

A riporter rákérdezett, hogy nem kellett volna-e már a választás előtt lemondatni a győri polgármestert, amire Orbán úgy felelt, hogy nem, mert akkor a győrieknek nem lett volna választási lehetőségük, „csak egyetlen jelölt maradt volna állva.” (Ez nem igaz, a DK-s Glázer Tímea mellett két egyesületnek is volt polgármesterjelöltje a városban.)

Orbán Szíriáról is beszélt, azt mondta, többféle stratégiát lehet követni Törökországgal szemben, majd kissé zavarosan azt magyarázta, hogy a kurdok elárulásának a magyar határvédelemhez van köze. A videót a Hír TV honlapján lehet megnézni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik