Belföld

Négy év börtönre ítélték Auréliót emberrablásért

Négy év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék VV Auréliót emberrablás miatt. A Való Világ egykori győztese a büntetés kétharmadának letöltését követően bocsátható leghamarabb szabadlábra feltételesen, társa 2 év 6 hónap börtönt kapott.

A vádirat szerint VV Aurélio berúgott egy bárban és elaludt, ezt használta ki egyik ismerőse, aki kilopta a kabátjában lévő 130 ezer forintot. A volt villalakó másnap Dusnokra ment két barátjával, mert tudomására jutott, hogy az őt megkárosító ismerőse ott tartózkodik. Egy helyi vendéglátóhelyen megtalálták a tolvajt, Aurélió ekkor pofonok kíséretében kihúzta a a férfit az utcára, majd a pénze felől érdeklődött. Társai a tolvaj kezét hátracsavarva lefogták, ezalatt Aurélió ököllel ütlegelni kezdte, majd elvette a készpénzét, a karóráját és a mobiltelefonját. A bántalmazás hatására a sértett bevallotta a lopást, majd félelmében azt találta ki, hogy a lopott pénzt Dusnokon, a nagyszüleinél rejtette el.

Aurélio ekkor két bajai barátjával kocsiba ültette a férfit, a szabadon engedését pedig a pénz visszaadásától tette függővé. Mivel az éjszaka közepén felébresztett nagyszülők házában pénzt nem találtak, autóval Bajára indultak. Az út során Aurélio a pénzét követelve ököllel többször megütötte a tolvajt, aki azt kérte, vigyék az édesanyjához, megpróbál tőle kölcsönt kérni, hogy vissza tudja adni a pénzt.

Ám nem a tolvaj anyjához, hanem Aurélio lakására mentek, és írattak a férfival egy visszadátumozott kölcsönszerződést, amelyben vállalta, hogy minden pénteken 20 ezer forintot törleszt. Ezt követően a három férfi visszaadta a telefonját a férfinak, majd elengedte.

A Blikk helyszíni tudósítása szerint Aurélio az utolsó szó jogán sem ismerte be a bűnösségét. Könnyeivel küszködve azt mondta, esze ágában sem volt senkit sem elrabolni vagy testi kényszerrel bármire is kényszeríteni. Az ítéletet azonban már nem várta meg.

Aurélio védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, cinkostársa és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik