A következő élő közvetítés része Karácsony Gergely az új főpolgármester, tíz megyei jogú városban győzött az ellenzék

Soproni Tamás: Nagy az öröm, de a felelősség is

Soproni Tamásnak hívják a VI. kerület új polgármesterét, aki elmondta, az elmúlt hetek, hónapok munkája után nagyon bízott benne, hogy nyerni fog, és bár most nagyon nagy az öröm, legalább ekkora felelősség is szakadt a nyakába.

Holnaptól egy 13 milliárdos költségvetésű önkormányzatban kell megmutatnunk azt, hogy miért más a Momentum, és hogyan fogjuk kiírtani a korrupciót Magyarországról és Budapestről, és én személy szerint a VI. kerületből.

Korábban több fórumon is felvetődött, ha az ellenzék tarol a választáson, nem kizárható, hogy a kormány csökkenteni fogja az önkormányzatok jogköreit. Kérdésünkre válaszolva elmondta, a kormány egyszerűen nem teheti meg azt, hogy megfossza az embereket azoktól a szolgáltatásoktól, amiket egy önkormányzat nyújtani tud.  Pontosabban módja van rá, politikai lehetősége nincs.

Ha mégis megteszik, az ellenzék 2022-ben nem kétharmaddal nyer, hanem 100 százalékkal.

Egy korábban a 24.hu-nak adott interjúban már elmondta, első intézkedése polgármesterként az lesz, hogy visszaviszi a leköszönő Hassay Zsófia luxusautóját. Második intézkedéseként a korrupciós ügyeket, ezen belül is a terézvárosi vagyonkezelő körüli piszkos ügyeket fogja felderíteni, amiről szintén írtunk korábban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik