A következő élő közvetítés része Karácsony Gergely az új főpolgármester, tíz megyei jogú városban győzött az ellenzék

Győr, Szombathely, Székesfehérvár, Veszprém, Siófok, Nagykanizsa, Zalaegerszeg

Borkai Zsoltot nem tudta elsöpörni a szexbotrány: a fideszes polgármester nem sokkal ugyan, de megnyerte a választást Glázer Tímeával szemben. A körzetekben azonban elsöprő győzelmet aratott a kormánypárt: a 16 győri egyéni választókerületből 15-öt a Fidesz nyert.

Szombathelyt megnyerte az ellenzék: az Éljen Szombathely! jelöltje, Nemény András nyerte a polgármester-választást a vasi megyeszékhelyen a fideszes Balázsy Péter és a Fideszből kirúgott, független színekben induló Koczka Tibor előtt. Ezen felül bekerült a városi közgyűlésbe Czeglédy Csaba is.

Fotó: Farkas Norbert /24.hu

Meg tudta tartani az ellenzék Siófokot, a jelenlegi polgármester, Lengyel Róbert a szavazatok 53 százalékát szerezte meg.

Könnyedén nyert Székesfehérváron az eddigi polgármester, Cser-Palkovics András, a szavazatok 61 százalékát szerezte meg. Veszprémben egy kicsit nehezebben, de még így is magabiztosan végzett az első helyen Porga Gyula, a Fidesz jelöltje.

Nagykanizsát és Zalaegerszeget is vitte a Fidesz, előbbit 49,3 százalékkal Balogh László, utóbbit kiütéssel, 69,69 százalékkal Balaicz Zoltán. 

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik