Pizzafutárnak álcázta magát az V. kerületi óraszaküzletben tüzet nyitó fegyveres rabló

Fegyverrel kényszerítette a pincébe a tulajdonosokat és az üzletben lévő vevőt, egy valamire azonban nem számított.

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki fegyverrel akart kirabolni egy budapesti óraszaküzletet.

A 48 éves férfi tavaly decemberben motorkerékpárjával az V. kerület, Vadász utcában található egyik óraszaküzlethez ment, majd magát motoros pizzafutárnak kiadva – a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal – bekopogott az üzletbe. A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette.

A pincében ekkor a két üzlettulajdonos, és egy vevő tartózkodtak. A rabló mindhármukat megfenyegette, hogy tegyék tarkóra a kezüket és álljanak a falhoz, különben lelövi őket. A fegyveres átadott egy sporttáskát az eladónak azzal, hogy a pincében lévő órákat pakolja bele. A pakolás közben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt és kérlelte a férfit, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a tulajt, végül azonban beleegyezett abba, hogy a másik férfi kimenjen a konyhába vízért. Az üzlet vezetője a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe.

Ekkor a férfi – az órákkal telepakolt táskát hátrahagyva – azonnal utána szaladt és a kezében tartott fegyverrel feléje lőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el. A tulajdonos kimenekült az utcára, és rendőrségért kiáltott, eközben a rabló a motorjához ment. A tulajdonos megkísérelte megállítani, azonban feléje lőtt és elmenekült a helyszínről.

A BRFK nyomozói egy hónapon belül azonosították a férfit, és felkérésükre a Terrorelhárítási Központ elfogta. A Fővárosi Főügyészség fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat az elkövető ellen. A letartóztatásban lévő férfi akár tíz évet is kaphat.