Belföld

Puzsér (5%) visszalépésre szólította fel Karácsonyt (38%)

Szerinte nem ő akadályozza Tarlós leváltását, hanem az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.

Puzsér Róbert hétfő reggel Facebook-oldalán visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt. Az ok, hogy úgy érzi, a várost elárasztották a személyét gyalázó hirdetések, a kormány és „háztáji ellenzéke egymással versengve vadászik” rá.

Tarlós István plakátjain cirkuszi bohóc vagyok, Karácsony Gergely plakátjain báb Orbán zsinegén. Facebook-kampány indult a hiteltelenítésemre – egy tisztázatlan hátterű álhír-oldal milliókat költ, hogy minél több idővonalba eljusson a rágalom: a Fidesz kamujelöltje vagyok.

Bár Tarlós Istvánnal is elégedetlen, őt nem szólítja fel visszalépésre, bár azt írja, a főpolgármester „városvezetése maga a koncepciótlan, de üzembiztos sodródás”. Annak ellenére Karácsony a célpontja, hogy úgy látja, a „rá vonatkozó kritika sportértéke egyre csekélyebb”. Szerinte Karácsony akadályozza Tarlós István leváltását, ha nem lép vissza, az újabb ötéves fővárosi uralmat jelent az illiberális kurzusnak.

Saját politikai megsemmisülésének árát ne Budapest fizesse meg! Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza!

Tudja, Karácsony még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje és szerinte eljött.

Egy kicsiny lépés hátra Karácsony Gergelynek – egy hatalmas lépés előre az ellenzéki többségű Budapestnek.

A kormánypárti Nézőpont Intézet közben a kormánypárti Magyar Nemzetnek azt mérte, hogy Tarlós erősebb, Karácsony és Puzsér gyengébb lett. A friss kutatás szerint tehát a biztos szavazóknál 5 százalékon álló Puzsér léptetné vissza a 38 százalékos Karácsonyt, hogy leválthassa az 56 százalékos Karácsonyt.

A Nézőpont úgy látja, hogy a háttérben Karácsony Gergely kiszivárogtatott beszéde állhat. Az intézetet ezért nem is lepte meg, hogy a budapestiek 67 százaléka szerint Tarlós megnyeri a választásokat.

Karácsony: A vak is látja, hogy Puzsér Róbert kesztyűbáb a Fidesz mancsán
Az ellenzék közös jelöltje szerint ha nyer, a Fidesz békét köt vele.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik