Videó

Összevagdostam az arcom, hogy higgyenek nekem – veterántalálkozó a női rehabon

Magyarország egyetlen, kifejezetten női szenvedélybetegeket gyógyító rehabilitációs intézetében jártunk. Hallottunk durva történeteket, de jó volt látni, hogy van kiút a függőségekből.

Magyarországon több millióan szenvednek valamilyen függőségtől,  köztük legalább annyi a nő, mint a férfi. Az egyetlen bentlakásos intézmény, ahol kizárólag nők gyógyulhatnak, a dunaharaszti Hajnalcsillag Rehabilitációs Otthon, a Magyar Pünkösdi Egyház fenntartásában.

Az intézet csúcsra járatva is mindössze húsz lakót tud fogadni, akik átlagosan 18 hónapot töltenek itt.  Bár vannak visszaesések, többségük a terápia után  gyógyultan élik tovább az életét. Nagyot lépnek előre önismeretben is, többségük gyakorló hívő lesz.

Olyan alkalmon jártunk, ahol az úgynevezett veteránok, vagyis  gyógyultak látogattak vissza azokhoz, akik még nem elég felkészültek, hogy önálló és józan életet élhessenek. Az alkohol- és drogfüggő nők többnyire bántalmazó kapcsolatban éltek, sokuk azért küzd, hogy a józanságával együtt a gyermekét is visszakapja.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik