Belföld

Budapest és Győr között pótlóbuszra kell szállni a vonatról

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel.

Az állomáson néhány órával korábban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, és két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk, pótlóbuszokra kell átszállniuk. A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál visszafordítják.

Kollégánk jelezte, hogy elég ritkán –egy, másfél óránként – járnak a pótlóbuszok, ő egy órája vár Kelenföldön egyre. A borítóképen látható emberekért állítólag két busz fog érkezni.

A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom-Székesfehérvár felé kerül.

Szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket Budaörsnél – közölte a Mávinform szombaton, kora délelőtt a Facebook-oldalán.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik