Belföld

Papp László szerint magánügy a 3 milliós tandíj

Debrecen polgármestere hisz a közoktatás sikerében.

A civishir.hu-nak a fideszes városvezető azt mondta, magánügynek tartja, hogy a most induló nemzetközi iskolába íratta kisebbik gyermekét. A polgármester sajnálatosnak nevezte, hogy pont egy iskolaépítésből kreálnak kisstílű botrányt politikai ellenfelei csak azért, mert kampány van.

Papp László cáfolta, hogy így akarta kimenekíteni a lezüllesztett közoktatásból gyermekét, a debreceni közoktatásba vetett hite – nagyobb gyermeke tanulmánya sikerei miatt – nemhogy megrendült volna az elmúlt években, hanem tovább erősödött.

Polgármesterként, apaként is nagyon elégedett a debreceni oktatás színvonalával, amelyért szerinte a fideszes városvezetés rengeteget tett.

Hosszan sorolta is eredményeiket, a különböző ösztöndíjakat, de azt is mondta, hogy ugyanúgy hisz a nemzetközi iskola sikerében, ahogy a debreceni közoktatáséban, és szerinte a nemzetközi iskola nem elvett, hanem hozzátett a helyi oktatási rendszerhez. Ráadásul azzal Debrecen anyagilag is jól jár.

MTI/Czeglédi Zsolt

 

A helyi portál szerint egyébként fél Debrecen tudta, hogy Papp László gyermeke a csaknem hárommillió forintos éves tandíjat beszedő iskolába jár. Az erről elsőként beszámoló Népszava ezért immár nemcsak azt furcsállja, hogy első cikkére nem kapott érdemi választ a városházától, hanem azt is, amiről az anyagiak kapcsán nem beszélt a polgármester. A lap szerint a közpénzből épített elitiskola fenntartási költségei javarészt a debrecenieket terhelik.

Többmilliós a tandíj, ösztöndíjprogram még sincs az állami milliárdokból induló elitiskolában
Ötvenhét gyereket azért felvettek a debreceni intézménybe, ahol már az első év hárommillió forintba kerül.

Kiemelt kép: Papp László polgármester, Öreg János igazgató. Kósa Lajos képviselő és Gulyás Gergely miniszter a Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) avatásán augusztus 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik