Belföld

Titkosított számot hívott fel a Fidesznek segítő aktivista

A XVI. kerület polgármesterének és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek segítő nő érthetetlen módon jutott el olvasónkhoz.

Az önkormányzati választásokra augusztus 24-én kezdődött el az aláírásgyűjtés. Egyik budapesti olvasónk telefonhívást kapott azokban a napokban:

„Jó napot kívánok. Kleinheincz Magdolna vagyok. Kovács Péternek, illetve a Fidesznek gyűjtök aláírást. Ön aláírná ezt a papírt?”

Olvasónk azért lepődött meg a híváson, mert a telefonszáma titkosított.

A beszélgetés ennek megfelelően folytatódott:

Honnan tudja a telefonszámomat?

Listát kaptam és onnan tudom.

Csak az a baj, hogy a telefonszámom titkos.

Jah, azt én nem tudhatom. Bocsánat, én kaptam egy listát, én azt használom.

De milyen listát kapott, amikor titkos telefonszámok szerepelnek rajta?

Én az önkormányzattól kaptam egy listát, és ez alapján kerestem meg Önt.

Ja hogy ön az önkormányzattól kapta a listát?

Igen. Igen.

Kleinheincz Magdolna festő. Felhívtuk, azt mondta, hogy nemrégen belépett a Fidesz helyi, XVI. kerületi szervezetébe (Kovács Péter ebben a kerületben polgármester), és önkéntes aktivistaként hívogatta az embereket, néhány aláírást sikerült is begyűjtenie. Azt állította, hogy az adatkezelési szabályokat betartva valóban ő telefonált és gyűjtött aláírásokat a Fidesznek, a kormánypárt polgármesterjelöltjének és egyéni képviselőjelöltjeinek. Nekünk azt mondta, hogy nem az önkormányzattól kapta a listát, hanem „az adatkezelési szabályoknak megfelelően Fidesztől kapott adatokkal dolgozott”.

Megkerestük Kovács Pétert, illetve a XVI. kerületi önkormányzatot, valamint a Fideszt is, hogy valóban Kovács Péternek és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek gyűjtött-e aláírásokat az aktivista, ennek érdekében telefonálgatott-e, illetve hogy kitől kapta a telefonszámlistát. Kovács Péter azt írta, hogy „nincs semmi valóságalapja” ennek a történetnek. Aztán később azt tette hozzá, hogy nem érti, miért az önkormányzatot keressük választási ügyben (holott nem is az önkormányzatot kerestük, hanem Kovács Pétert, a kerület fideszes polgármesterét és polgármesterjelöltjét).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik