Belföld

Kifütyülték a fideszes képviselőt a pilisi kőbányáról szóló lakossági fórumon

Hétfő este lakossági fórumot tartottak a Pilisvörösvár és Pilisszántó közötti kőbánya tervezett újranyitásáról, az indulatok pedig eléggé elszabadultak, írja tudósításában a 444.hu.

A beruházó egész egyszerűen meg se jelent, a térség fideszes képviselőjét pedig kifütyülték, amikor azt mondta,

nem ez a Pilis legnagyobb problémája.

A lap emlékeztet, a háromhektáros kőfejtő újranyitását júniusban kezdeményezte a titokzatos C & C Property Holding Kft. nevű cég, és a tervek szerint 2027-ig folytatnák a kitermelést a területen, amihez előbb működési engedélyt kellene kapnia a környezetvédelmi hatóságtól.

A környékbeli lakosok és a két érintett település polgármestere is ellenzi a bánya újranyitását, igaz, nincs sok beleszólásuk az eljárásba.

A 444.hu tudósítása szerint a fórumon a lég- és zajszennyezettség miatt aggódó helyiek és a természetet féltő túrázók mellett sokan voltak olyanok is, akik a nemzet szakrális központjának tekintik a Pilist, és leginkább az ősök ott nyugvó csontjait féltik a robbantásoktól.

Amikor Hadházy Sándor fideszes képviselő mikrofont kapott, arról beszélt,

önökkel vagyok, hangsúlyoznám. De szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy milliónyi ennél fontosabb problémával küzd ez a térség, ez pedig az, hogy Budapestről kiköltözött 300 ezer ember az agglomerációba, és ez a 300 ezer ember életteret akar magának, és csinált is. És ez sokkal nagyobb pusztítást okoz, mint egy bányanyitás vagy nem nyitás.

Erre a közönség soraiból pfujolás és füttyszó volt a válasz.

A cikk szerint a beruházónak most fél éve van az eljárás újraindítására, ezután a részletes terveket ismertetnie kell a helyiek előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik