Belföld

Jól keresztbe tett a kormány a közszolgáknak

Idén év elején sokan a kormányzati szféra dolgozói közül felmondtak, mivel úgy alakították át a munkaszerződésüket, hogy ugyanakkora bérért többet kellett volna dolgozniuk, megnőtt a munkaidő.

Aztán úgy tűnt, hogy márciustól fel lehet tölteni az üres álláshelyeket. Egy jogszabály miatt ugyan sietni nem kellett, de arra figyelni igen, hogy fél év alatt az intézmények vezetői töltsék be az üres álláshelyeket, mert ha nem, akkor a státusz törlődik. Sok minisztériumban, kormányhivatalban álláshirdetéseket is írtak ki, interjúztattak, sok jelentkezővel meg is állapodtak, ezért akiket kiválasztottak, azok felmondtak az eddigi munkahelyükön, sőt, volt, az új munkahelye közelében az albérletét le is foglalózta. Sok esetben a terv az volt, hogy szeptember elején állnak munkába az új alkalmazottak. Csakhogy ezt az egészet keresztülhúzta a kormány egy friss, azonnal hatályba lépő döntése.

Augusztus 14-én hozott a kormány egy határozatot, amelynek értelmében – a határozat visszavonásáig – nem lehet felvenni embereket a közigazgatási intézményekhez – derül ki az Index cikkéből. Úgyhogy most nagy a riadalom a kormányhivataloknál.

Kiemelt kép: Budapest, 2012. május 8. Pintér Sándor belügyminiszter (b) beszél meghallgatásán az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban. Jobbról Tasnádi László, a Belügyminisztérium kabinetfőnöke. MTI Fotó: Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik