Belföld

600 milliós adóhiányt csinált, a NAV be sem tudja rajta vasalni

Jagodity Zsuzsanna kétes hírű dicsőséget szerzett: ő vezeti a legnagyobb adótartozók friss listáját a NAV-nál azok között a magánszemélyek között, akik legalább 10 millió forinttal lógtak az idei második negyedévben a magyar államnak. Jagoditynél 633 milliós adóhiányt tüntet fel a NAV, és ennek dupláját jogkövetkezményként (bírság, pótlék, stb). Csak hát eléggé úgy tűnik, a NAV bottal ütheti a pénz nyomát, ugyanis a korábban Üllőn lakott nő most már nem rendelkezik magyarországi lakcímmel. (Nevére rákeresve egy szabadkai címet is kidob a kereső.)

Pálnok Gáspárnak van magyarországi lakcíme, Százhalombattán, ő bő 450 milliós adóhiányt halmozott fel.

Meszlényi Tamás 104 milliós adóhiánnyal rendelkezik, de szintén nincs esély behajtani rajta, mert ő is külföldre költözött.

A cégek rajtuk is túltesznek. A fegyverneki székhelyű cég, a Simplex-Service Kutatás-fejlesztési és Szolgáltató Kft. a legnagyobb adós: a neve ötször is olvasható a listán, összesen több mint 1,6 milliárd forint adóhiánnyal és 3,4 milliárd forint bírsággal és késedelmi pótlékkal – vette észre a napi.hu.

További érdekességek a friss adóhiányosok és az összesített adóhiányosok feketelistájáról – amelyen van plasztikai segész, brókerbotrányos főszereplő, politikus, játékvezető – a napi.hu cikkében olvashatók.

Kiemelt kép: Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik